T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Valimiz Sayın Osman Kaymak, 09.10.2019 Salı günü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından Milli Mücadele’nin 100. Yılı kapsamında 09-11 Ekim tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde ulusal düzeyde 11.’si düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi’nin açılış törenine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongre düzenleme kurulu adına, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aysun Pekşen yaptığı konuşmasında, “Ulusal düzeyde 11.’si düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi’ni Milli Mücadelemizin başlangıcının 100. Yılında ilk adım şehri Samsun’da düzenlemenin onurunu ve gururunu taşımaktayız. 1960’lı yıllarda Prof. Dr. Atila Günay tarafından başlatılan mantarcılık çalışmaları 1970’li yıllarda Yalova araştırma Enstitüsündeki İclal Erkel, Sırrı Erol Işık gibi bir grup araştırmacı tarafından hız kazandırılmıştır. 1973 yılında 80 ton olan mantar üretimimiz günümüzde yaklaşık 65 bin ton civarına yükselmiştir. Son yıllarda mantar üretimi ve tüketimine artan ilgi bizleri mutlu etmektedir. Kongrelerin yeni insanlarla tanışma, yeni fikirlerle karşılaşma dolayısıyla yeni araştırmalar ve yeni iş fırsatları yaratması bakımından önemli olduğuna inanıyoruz. Üniversite, kamu ve özel sektörün buluştuğu yemeklik mantar kongremizi bu anlamda çok önemsiyoruz.” diye konuştu.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ve OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, yemeklik mantar konusu hakkında birer konuşma gerçekleştirerek, üniversite hakkında bilgi verdiler.
Türkiye’nin kuruluşuna ve kurtuluşuna giden yolda ilk adımın atıldığı Samsun’da bu kongrenin düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Milli Mücadele’nin 100. Yılı kapsamında ilimizde bu yıl pek çok etkinlik yapıldı. Özelikle Ondokuz Mayıs Üniversitesi’de bu etkinliklerde başrol aldı. Türkiye çok zor bir coğrafya. Bu topraklarda bizleri rahat bırakmıyorlar. O anlamda yüz yıl önce başlayan bağımsızlık mücadelemiz bitmedi, devam ediyor. Çünkü bu coğrafyada bizleri rahat bırakmamak için her türlü uluslararası oyunlara giriyorlar. Hepimizin yakından takip ettiği gibi şu an ordumuz Suriye’nin kuzeyinde bir operasyona başlamak üzere. Bu operasyondan ordumuz zaferle çıkacaktır. Bütün kaynaklarımızı harcadığımız terör belasından inşallah en kısa zamanda kurtulmuş olacağız. Bunlarla baş etmek için güçlü olmak durumundayız. Daha çok üretmek ve kişi başına düşen milli gelirleri 10 bin dolarlardan 40 bin dolarlara çıkarmak durumundayız.” şeklinde konuştu.
Ülkemiz Savunma Sanayi’sinin çok güzel gelişme kat ettiğini söyleyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bütün bu gelişmelerin ülkemizin her alanında olması lazım. Sadece savunma sanayi değil, tarımda, bilimde, ticarette, eğitimde ve her alanda iddialı olmak durumundayız. Biz güçlü olacaksak her yönüyle güçlenmek durumundayız. O anlamda üniversitelerimizin yaptıkları bu bilimsel çalışmaları çok önemsiyoruz. Samsun’da 2009 yılında 5-6 aile ile başlayan mantar üretimi, bu gün 150-200 aileye ulaşmış durumda. Yılda 1.200-1.500 tona yakın üretime ulaşmış durumdayız. Bine yakın insan Samsun’da mantardan geçim sağlamaktadır. İlimiz mantar konusunda çok iddialı bir durumda. Bu kongrelerin sayesinde önümüz açılacak ve üretim miktarı artacaktır. Mantarı üretiyoruz ama tam olarak tüketmediğimizi düşünüyorum. Ülkemizin mantar tüketimi Avrupa oranlarının çok altında.” dedi.
Tüketimi özendirip daha çok insanların mantar tüketmesini sağlamak gerektiğinin altını çizen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Mantarları üretip, sağlıklı bir şeklide bozulmadan pazarlara ulaştırıp tüketiciye bu sunarsak, hakkıyla bu işi yerine getirirsek inanıyorum ki, bu sektörden ilimiz ve ülkemiz daha çok para kazanacaktır. Samsun gerçekten Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü ovaları ile bir tarım şehri. O anlamda Samsun halkının % 40’a yakını tarım ile uğraşmaktadır. Bu sebeple tarımsal üretimdeki katma değeri de artırma konusundaki yoğun çalışma ve çabalarımız devam ediyor. O yönüyle ben Ondokuz Mayıs Üniversitemize ve ilgili Fakültelerimize teşekkür ediyorum. Samsunumuzda tarım Bakanlığının 15-20’ye yakın kuruluşu var. Hükümetlerimiz Samsun’u bir tarım üssü olarak seçmişler. Her alanda tarımsal faaliyet yapan bütün kurumları Samsun’da konuşlandırmışlar. Bu kurumların verimli çalışarak samsun tarımına, bölgenin tarımına ve ülkenin tarımına daha çok katkı yapması anlamında da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu kongreyi düzenleyen üniversitemize teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.
Samsun'da 11.’si düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi’nin açılış törenine ayrıca, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, öğretim görevlileri, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.